Uranus 10 Fakta Om Planeten

Uranus er den syvende planet fra solen. Afstanden fra Uranus til solen er 29 billioner km.


Ten Interesting Facts About Uranus Universe Today

Setidaknya ada 10 fakta menarik tentang Uranus yang perlu kamu ketahui.

Uranus 10 fakta om planeten. Planeten er dermed den tredjestørste planet i vores solsystem målt ud fra diameter. Vinkelen på tiltningen til Uranusaksen er 97. Planeten har fått sitt namn efter den största guden inom.

Planeten er dermed den tredje største i solsystemet vårt målt i diameter. Uranus atmosfär består av 83 procent väte 15 procent helium och 2 procent metan. Overflaten består av silikater.

Muligheter for liv på Uranus Uranus anses for å være ubeboelig for liv slik vi kjenner det. Uranus har en liknande sammansättning av Neptun och båda har olika bulkkemisk kompositioner från den hos de större gasjättarna Jupiter och Saturnus. Temperaturen og trykket på planeten er sannsynligvis for ekstreme for at livsformer kan eksistere der.

Planetens diameter är nästan 50 000 km. 1Hvad består Uranus af. For svakt for de gamle forskerne å se med det blotte øye var det den første planeten som ble plassert ved hjelp av et teleskop.

De ringen van Uranus. Planeten är en så kallad gasjätte och man är än idag inte säker på om planeten ens har en fast kärna. Den hade den tredje största planetariska raden och den fjärde största planetmassan i solsystemet.

Οὐρανός som var faren til. Uranus är den tredje massplaneten i solsystemet. Oversiktsbilder av øverst fra venstre.

1 døgn på Uranus den tid det tager Uranus at dreje én gang om sig selv er 17 timer. Det går i bane rundt Solen. Uranus är en blå planet.

Den er en gasskjempe den tredje største planeten etter diameter og den fjerde største etter masse i solsystemet. Uranus består av gas och tillhör de fyra gasplaneterna. 10 Utrolige vitenskapelige fakta om planeten Uranus Oppkalt etter den greske gud av himmelen ble planeten Uranus oppdaget av den berømte astronomen William Herschel i 1781.

är den femte planeten från solen och är med stor marginal solsystemets största planet. Uranus er den syvende planeten fra solen. Uranus är den sjunde planeten från Solen räknat och upptäcktes den 13 mars 1781 av den kände astronomen William Herschel.

Ook Uranus draait om zijn eigen as maar in tegenstelling tot andere planeten ligt de as van Uranus bijna op zijn kant. Et himmellegeme i vårt eget solsystem defineres som en planet hvis det oppfyller alle følgende tre kriterier. Uranus har ringar likt Saturnus men dessa är små jämfört med Saturnus ringar.

Bahkan awalnya Herschel mengira bintik tersebut adalah sebuah komet. Fakta om planeten Uranus. Uranus is net als Saturnus omgeven door ringen maar die zijn wel veel moeilijker te zien.

Uranus atmosfär känns igen som den kallaste och motsvarar -224 C. Uranus er en stor bensinball akkurat som Jupiter Neptune og Saturn og kalles en jovisk planet eller en gassgigantverden. Uranus är den sjunde planet från solen.

Uranus in Taurus. Uranus består primært av hydrogen og helium men den store blå gassplaneten inneholder også en del vann ammoniakk og metan. Den er oppkalt etter den greske himmelguden Uranos gammelgresk.

Uranus måler 50724 km i diameter. En dag på planeten Uranus varar cirka 17 timmar. Uranus har en lignende sammensetning av Neptun og begge har forskjellige masse kjemiske sammensetninger fra den av de større gassgigantene Jupiter og Saturn.

1 år på Uranus tiden det tager Uranus at. Den observerte Uranus i seks timer og ga mye grunnleggende informasjon om planeten blant annet om rotasjonstiden magnetfeltet måner og ringer. Vi har samlet 10 fakta om den syvende planeten i solsystemet.

Den var inte känd under antiken utan upptäcktes med hjälp av teleskop. Den planet vi vet mest om i Vintergatans galax är Mars men 10faktase ska nog kunna redovisa en hel del nyttofakta om Uranus också. Planeten kallades för Himmelens gud och upptäcktes i stjärnbilden Tvillingarna av en brittisk professionell musiker och amatörastronom William Herschel den 13 mars 1781 när han använde ett hemgjort reflekterande teleskop.

Den syvende planeten fra solen Uranus er en iskjempe og den tredje største planeten i solsystemet vårt. Gassplaneter består i stor grad av hydrogengass og har ikke en solid overflate Merkur ligner egentlig ganske mye på. Uranus symbol er den syvende planeten fra solen.

Denne planeten ser ut til å være blågrønn på grunn av tilstedeværelsen av metan. Merkur ser ut til å ha en solid overflate og er derfor kategorisert som en steinplanet. Uranus måler 50 724 kilometer i diameter.

Pada zaman dahulu ketika pengamatan ke luar angkasa belum menggunakan alat yang secanggih masa kini Uranus terlalu redup untuk diamati. Uranus består primært af hydrogen og helium men den store blå gasplanet indeholder også en del vand ammoniak og metan. Vi har her samlet 10 fakta om den syvende planet i Solsystemet fra Solen.

Planeten Uranus får navnet sitt fra Uranos den gamle greske gudommen av himmelen og farfar til Zeus Jupiter far til Cronos Saturn og sønn av Gaia. Den hadde den tredje største planetarien og den fjerde største planetmassen i solsystemet. Det finns dessutom spår av ammoniak etan acetylen kolmonoxid vatten och.

Allmänt om planeten Uranus. Uranus var den första av de så kallade moderna planeterna. Jag skulle ljuga om jag inte stod för att planeten Uranus har ett oerhört roligt namn sett ur de engelsktalandes perspektiv.

Planeten upptäcktes 1781 av William Herschel och består av hela 27 månar. Daarom liggen de polen van Uranus op de plaats waar bij andere planeten de evenaar ligt. 1Hva består Uranus av.

Ta en titt nedenfor for 30. Uranus är den planet i solsystemet som har den kallaste atmosfären där temperaturen kan falla ned till minus 224 grader. Merkur er en steinplanet.

Merkur Venus Jorda Mars Jupiter Saturn Uranus Neptun Pluto. Som Jupiter og Saturn er Uranus kjent som en av gassgigantene. Uranus lutningsaxel är lika med 98 C och det verkar som om det ligger på sidan.

Uranus Sempat Dikira Komet.


Ten Interesting Facts About Uranus Universe Today


Ten Interesting Facts About Uranus Universe Today


Uranus 101 National Geographic Youtube


LihatTutupKomentar